Minister Adriaansens brengt bezoek aan WHC

Minister Adriaansens brengt bezoek aan WHC

Minister Micky Adriaansens van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat is gisteren op werkbezoek geweest in World Horti Center. De minister werd welkom geheten door CEO Puck van Holsteijn.

In haar presentatie nam Van Holsteijn de minister mee in de unieke aspecten van World Horti Center en verschillende feiten en cijfers van het tuinbouwcluster. Na een korte rondleiding gegeven door Hans Ligtenberg, waarbij het I-Grow plein werd aangedaan, ging de minister in gesprek met ondernemers van gevestigde bedrijven en startups. Dit gesprek werd geleid door Arne Weverling, één van de bestuurders van World Horti Center.

Tijdens het gesprek onderstreepten Meiny Prins, Lotte van Rijn, Willem Kesteloo, Mattijs Bodegom, Mart Valstar, Carl Rentes, Ot Messemaker en Edith Bentvelsen het belang van de sector en de uitdagingen waar zij mee te maken hebben. Onderwerpen als energie, klimaat en water kwamen voorbij, er werd ook gesproken over de toelating van nieuwe (natuurlijke) middelen en de vaak lange duur hiervan. Adriaansens gaf de aanwezigen mee dat het goed is de collectiviteit op te zoeken, durf een keuze te maken en standpunt in te nemen. Ook gaf ze o.a. Van Holsteijn mee om Europarlementariërs uit te nodigen om naar World Horti Center te komen zodat ook zij het cluster beter leren kennen en begrijpen.

Bron:

Deel artikel