'Na de vakanties neemt de vraag weer toe'

'Na de vakanties neemt de vraag weer toe'

Tijdens de vakantieperiode is het bij de veilingmeesters altijd even schakelen, ziet veilingmeester bloemen Luus Hooyman van Royal FloraHolland. In een column vertelt ze wat er bij komt kijken als je inspringt voor een collega. Maria Hemelvaart en de start van het schooljaar zorgen voor een welkome impuls voor de vraag naar bloemen en planten.

Het zijn de laatste weken van de vakantie periode. Het is dan altijd even puzzelen. Wie is met vakantie en hoe is de verdeling van de veilingmeesters over de klokken? Veilen op een andere klok is toch even schakelen en van tevoren goed overleg met de collega die je vervangt, is dan wel noodzakelijk. En er zijn toevallig ook nog andere veranderingen. Er is ook nog een wisseling omdat een van onze collega’s over is gestapt naar een andere afdeling. Een veilingmeester uit Rijnsburg komt ons team in Aalsmeer versterken, welkom Bram en succes Menno in je nieuwe rol.

Een collega tijdelijk vervangen
Als je inspringt op een andere klok spelen er tal van vragen. Zoals hoe is de prijsvorming, welke aanvoerder krijgt de hoogste prijzen en waar even in te grijpen als de prijs te ver wegzakt. Daarbij is het ook nog eens zo dat ook de vaste inkopers soms met vakantie zijn. Dat is echt wel merkbaar. Er wordt dan soms anders ingekocht. De vakantie heeft ook effect bij onze aanvoerders. Ook daar merk je als de vaste kracht die normaal gesproken de producten ‘veilingklaar’ maakt afwezig is. Er staan dan soms andere aantallen in een fust of de samenstelling van de karren is soms net even anders. Het blijft dus opletten geblazen. Aan het eind van de dag is het dan mooi om te zien dat alle karren weer onderweg zijn naar hun bestemming in binnen- of buitenland.

Lees hier verder

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel