Natuurlijke vijanden bij Gerbera van Megen

Natuurlijke vijanden bij Gerbera van Megen

Gerbera van Megen kampte met een plaagdruk, vooral van wittevlieg, trips, spint, rupsen en meeldauw. Met het UniMite Row bioverdeelsysteem implementeerde Thomas van Megen een effectieve en duurzame biologische bestrijdingsstrategie.

"De afgelopen jaren is duurzaamheid erg belangrijk geworden in onze kwekerij. We werken onder andere aan het besparen van energie en water en het verminderen van het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Met het UniMite Row bioverdeelsysteem van Royal Brinkman hebben we sinds 2022 nauwelijks chemische correcties gehad. We zijn erg tevreden over deze biologische strategie", aldus Thomas van Megen.

De plaagdruk bij Gerbera van Megen is sinds 2022 goed onder controle dankzij het gebruik van uitsluitend biologische bestrijders. Dit succes is te danken aan het UniMite bioverdeelsysteem van Royal Brinkman in combinatie met het gebruik van PHYTOcontrol tegen spint en MONcontrol tegen trips. Het UniMite bioverdeelsysteem is geïnstalleerd op een Bematic Meto Trans en beweegt volautomatisch van pad naar pad.

Lees hier meer en bekijk tevens een video

Bron:

Deel artikel