Bourgondisch bloembollen planten
Geplaatst op 30 september 2021
Elders op het landgoed worden door medewerkers van JUB Holland en hovenier Hans Linders in totaal zo'n 60.000 bloembollen geplant, zowel machinaal als met de hand. Onder meer langs een populaire wandel- en fietsroute gaan sneeuwklokjes, krokussen, sterhyacinten, blauwe druifjes, narcissen, tulpen en sieruien de grond in. Vanaf februari zullen de eerste bloembollen tot bloei komen, de laatste bloeien tot eind juni. De Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) organiseert jaarlijks het landelijke startsein voor het bloembollenplantseizoen.
Voedselaanbod
Doel is om behalve de lenteuitstraling van het landgoed, de biodiversiteit en het voedselaanbod voor vlinders en bijen verder te vergroten. Bestuivers zijn van essentieel belang voor onder meer de lokale voedselproductie. Op landgoed Terworm wordt onder meer appelsap, honing en appelstroop gemaakt.
Bollenteelt in Limburg
In Limburg wordt door 110 bollenbedrijven op ruim 1.200 hectare geteeld. Het betreft vooral zomerbloeiende bolgewassen als dahlia, lelie en gladiool. De weersomstandigheden in Limburg, met name de temperatuur, zijn in vergelijking met de rest van Nederland net iets beter waardoor een gezonde teelt mogelijk is. Behalve zomerbloeiende bolgewassen worden ook lentebloeiers als krokussen en narcissen geteeld.
Bron: Goedemorgen